Project Description

De vraag: Een nieuwe responsive website voor een muziek label

filthyfacerecords had een nieuwe website nodig! Ze wilden met deze website goed uitpakken met een mooie en strakke website.

De wens: Graag geschikt voor mobiel, je moet artiesten kunnen boeken, nieuwe muziek kunnen plaatsen en de artiesten moeten een eigen pagina kunnen krijgen.

Er was vrijwel geen bestaande site, dus veel referentiemateriaal hadden we niet, alleen de wensen van filthyfacerecords!

De oplossing: Een responsive website in WordPress

Al deze eisen waren perfect voor ons WordPress product. We doen het ontwerp, bouwen de site en richten daarna je hele website in. Daarna neem je website volledig in eigen beheer. Uiteraard met uitleg en ondersteuning.

Project details

Klant filthyfacerecords
Datum april 2018
Skills development & design
Bekijk live project »

Kickoff & Website Ontwerp

We hebben eerst een soort telefonisch kick-off meeting gehouden met de, Gerjan Eikens van filthyfacerecords. Aan hem de taak om de wensen en eisen van de hele stichting aan ons door te geven. We zaten vrijwel meteen op 1 lijn en het werd een erg gezellig gesprek.

Structuur van de website

Toen we alles op een rijtje hadden hebben we een voorstel voor de structuur van de site een eerste opzet van de homepage gemaakt. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de vele eigen foto’s die we aangeleverd kregen. Daarnaast hebben we ook een keuze gemaakt in het lettertype en de layout van de site.

Gebruikers acties

In het ontwerp van de site hebben we rekening gehouden met de wens van de gebruiker/bezoeker die graag 3 hoofdacties wil kunnen uitvoeren. Deze hoofdacties zijn:

Releases checken

Artiesten checken

Artiesten boeken

Deze 3 hoofdacties zijn duidelijk weergegeven en op elke pagina aan de onderkant van de site permanent zichtbaar. De hoofdnavigatie met de overige informatie zoals over ons, contact. hebben we in de topbalk weergegeven. Hier kunnen bezoekers terecht voor meer informatie.

Website Ontwikkeling in WordPress

Bij het ontwikkelen van onze WordPress websites houden we uiteraard rekening met de bruikbaarheid op alle schermen (responsive). Ook checken we de sites op laadtijden met verschillende webtools. Met name voor deze website (met veel beeldmateriaal) was dit een leuke uitdaging. De afbeeldingen worden bij het uploaden automatisch gecomprimeerd naar een formaat dat ook voor het web acceptabel is en zo dat niet meteen het hele hostingpakket volloopt met data.

Website live bekijken